ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ


Βοήθησέ μας να κρατήσουμε τη θάλασσά μας ζωντανή!

Για να φροντίσουμε το σπίτι μας και να κρατήσουμε τη θάλασσά μας ζωντανή χρειαζόμαστε τη δική σου βοήθεια. Μόνο μαζί μπορούμε να προστατέψουμε τα μοναδικά πλάσματα της Μεσογείου που απειλούνται!

© A. Nekrasov / WWF-Canon

Η υπεραλίευση στερεί στα δελφίνια την τροφή τους. Έλα μαζί μας στον αγώνα της προστασίας τους!

Υιοθέτησε το δελφίνι

© M. Gunther / WWF-Canon

Τα πλαστικά «πνίγουν» τις χελώνες καρέτα. Έλα μαζί μας στον αγώνα της προστασίας τους!

Υιοθέτησε τη χελώνα καρέτα

Μείνε συντονισμένος στον αγώνα για την προστασία της θάλασσας

*Υποχρεωτικά πεδία


Οι θάλασσες μου δίνουν…

...

Τι χρειάζονται οι ζωντανές θάλασσες;


Η Μεσογειακή πρωτοβουλία του WWF

Μεσόγειος: μια κλειστή θάλασσα με μεγάλους θησαυρούς αλλά και έντονες απειλές. Τα μεσογειακά γραφεία του WWF ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία του κοινού μας σπιτιού.

Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές

Δουλεύουμε σε πολλές προστατευόμενες περιοχές της Μεσογείου, με στόχο τη διάσωση σημαντικών ειδών, οικοτόπων αλλά και τη στήριξη των εισοδημάτων των τοπικών κοινωνιών.

Θαλάσσιες χελώνες

Στην Ελλάδα και την Τουρκία προστατεύουμε κρίσιμες παραλίες για την ωοτοκία των θαλάσσιων χελωνών, ενώ στην Ιταλία λειτουργεί κέντρο πρώτων βοηθειών και αποκατάστασης για χελώνες που έχουν χτυπηθεί ή μπλεχτεί σε δίχτυα κατά λάθος.

Βιώσιμη αλιεία

Εργαζόμαστε μαζί με ψαράδες, επιστήμονες, κρατικούς φορείς και επιχειρήσεις ώστε να δώσουμε ανάσα ζωής στην αλιεία, με παράλληλη προστασία της θαλάσσιας ζωής. Στην Ισπανία, στην Ελλάδα, την Τυνησία και την Ιταλία, χτίζουμε συνεργασίες και κάνουμε βήματα για μια αλιεία με σεβασμό στο περιβάλλον και στο μέλλον.


Μελλοντικές τάσεις στη Μεσόγειο

Ποια θα είναι η εικόνα της Μεσογείου σε 20 χρόνια;
To πρόγραμμα Medtrends ανέλυσε τις τάσεις των κυριότερων οικονομικών τομέων και τον ανταγωνισμό τους για τον περιορισμένο θαλάσσιο χώρο της.