ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Το κλίμα είναι στο χέρι σου

Η πρώτη εκστρατεία του WWF Ελλάς για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στόχος μας ήταν να ενημερώσουμε την ελληνική κοινωνία για την απειλή και τους τρόπους αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και να κινητοποιήσουμε την πολιτεία για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

H εκστρατεία υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Εθνικής Ασφαλιστικής

Όχι άλλο κάρβουνο!

Μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες στην ιστορία του WWF. Η «Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα» κατάφερε, με τη συνεργασία 8 δήμων, να κινητοποιήσει χιλιάδες κόσμου στις τοπικές κοινωνίες. Υπό το βάρος της πίεσης, στις αρχές του 2009 ο Υπουργός Ανάπτυξης έδωσε τέλος στα σχέδια για 6 νέες προτεινόμενες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με βάση τον ρυπογόνο λιθάνθρακα. Περισσότερα στο www.ohiallokarvouno.gr  

DETOX

Από τις αρχές του 2004, συμμετείχαμε στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία «DETOX: πείτε όχι στα επικίνδυνα τοξικά», που είχε στόχο τον περιορισμό και τη σταδιακή απαγόρευση της κυκλοφορίας και χρήσης των πιο επικίνδυνων χημικών ουσιών.

Αναθεώρηση του Άρθρου 24

Το 2001, συμμετείχαμε στη μαζική κινητοποίηση, μαζί με άλλες οργανώσεις, 35.000 υποστηρικτές μας και δεκάδες εθελοντές, κατά της αρχικής πρότασης αναθεώρησης του Άρθρου 24 του Συντάγματος. Καταφέραμε να αποτρέψουμε μια ριζική υποβάθμιση της θεσμικής προστασίας του περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Δάση για Πάντα

Με αυτή την εκστρατεία που ξεκίνησε το1998 και ολοκληρώθηκε το 2000, άνοιξε ο δημόσιος διάλογος για τις δασικές πυρκαγιές και τα βαθύτερα αίτια που τις προκαλούν. Ύστερα από κινητοποίηση χιλιάδων υποστηρικτών της οργάνωσης, κατατέθηκε σειρά ρεαλιστικών προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς.

Η εκστρατεία αυτή έδωσε τη σκυτάλη στο τριετές πρόγραμμα «Το Μέλλον των Δασών μας» που ξεκίνησε το 2007 ως άμεση απάντηση στις καταστροφικές πυρκαγιές της χρονιάς εκείνης.

Εκτροπή του Αχελώου

Η μάχη δεκαετιών που δίνουμε κατά της εκτροπής του ποταμού Αχελώου, με τη συνεργασία τεσσάρων άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, έχει αποδώσει καρπούς. Σημαία υπέρ της ορθολογική διαχείρισης του νερού και ενάντια στα φαραωνικά δημόσια έργα που βλέπουν το περιβάλλον μόνο ως εμπόδιο, ο αγώνας μας έχει στεφθεί με τρεις νίκες στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όσο το ζήτημα μένει ανοιχτό, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή!

Μια παραλία για την καρέτα

Η πρώτη εκστρατεία του WWF Ελλάς και μια από τις επιτυχημένες, που κινητοποίησε χιλιάδες μέλη του WWF σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χάρη στη συνδρομή τους, πετύχαμε το 1993 την αγορά μεγάλης έκτασης στα Σεκάνια της Ζακύνθου, προστατεύοντας έτσι τη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της Καρέτα σε όλη τη Μεσόγειο από την τουριστική ισοπέδωση. Σήμερα, τα Σεκάνια αποτελούν τον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Ζακύνθου: τη μοναδική παραλία της Ελλάδας όπου η θαλάσσια χελώνα μπορεί ανενόχλητη να φτιάξει τις εκατοντάδες φωλιές της.