Αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη που αφορά την αναμόρφωση όλων των δασικών χαρτών της χώρας κατέθεσαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας επτά οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

© Andrea Bonetti / WWF Ελλάς


Περισσότερα...


Η σπατάλη τροφίμων κοστίζει περίπου 143 δισεκ. ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία κάθε χρόνο, ενώ ευθύνεται για το 15% των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς έχουμε λιγότερο από 10 χρόνια για να ανατρέψουμε την παρούσα κατάσταση. Η Ελλάδα χρειάζεται να λάβει άμεσα μέτρα και να σταματήσει να δείχνει αδικαιολόγητη αδράνεια.

© Elizabeth Dalziel / WWF-UK


Περισσότερα...


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 3ο Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, με τη συμμετοχή 50 και πλέον δημάρχων, αλλά και στελεχών της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης από ανθρακικές περιοχές σε 11 ευρωπαϊκές χώρες. 

© Μαριάννα Πλωμαρίτη / WWF Ελλάς


Περισσότερα...


Καθώς παρακολουθώ από την ασφάλεια του σπιτιού μου τις ανυπολόγιστες καταστροφές σε Καρδίτσα και Κεφαλονιά και ενώ χιλιάδες άνθρωποι θρηνούν θύματα και κατεστραμμένες ζωές, δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου αυτήν τη σκέψη: Αν δεν κάνουμε κάτι, σε δέκα χρόνια από σήμερα, όταν ένα παιδί που τώρα μπαίνει στο δημοτικό θα ετοιμάζεται πλέον για Πανελλήνιες, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όχι μόνο δεν θα έχουν περιοριστεί, αλλά θα έχουν αυξηθεί τόσο πολύ σε συχνότητα και ένταση, που θα κάνουν τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό να μοιάζει μικρός και εμάς να αναπολούμε τις μέρες του 2020 που νιώθαμε ασφαλείς.

© Oleg Magni / Pexels


Περισσότερα...


Δέκα χρόνια μετά τις πρώτες ανακαλύψεις ορυκτού αερίου σε Ισραήλ και Κύπρο και 73.000 τ.χλμ. παραχωρημένης ελληνικής γης και θάλασσας στην πετρελαϊκή βιομηχανία αργότερα, ελάχιστοι μπορούν να ισχυριστούν ότι η Ελλάδα έχει δει οποιαδήποτε οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά οφέλη. Αντίθετα – και όπως συμβαίνει κατά κανόνα σε περιοχές όπου υφέρπουν γεωπολιτικές διαφορές –εγκλωβιζόμαστε σε μία επικίνδυνη ένταση για έναν πόρο που βρίσκεται στην αρχή του τέλους του.

.


Περισσότερα...


Χιλιάδες μάσκες και γάντια μιας χρήσης κατέκλυσαν τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες και πλέον βλέπουμε -ως μη ώφειλε- τις πεταμένες μάσκες σαν βασικό ντεκόρ των πεζοδρομίων. Η πανδημία του κορωνοϊού φέρνει μαζί της ένα νέο κύμα πλαστικής ρύπανσης που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Του Αχιλλέα Πληθάρα, υπεύθυνου προγραμμάτων πρόληψης αποβλήτων του WWF Ελλάς

© Shutterstock Rich Carey WWF


Περισσότερα...


Από τον στόχο για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών έως το 2050, την κήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης μέχρι την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάκαμψης, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει μία σημαντική προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση.

© Andrea Bonetti / WWF Ελλάς


Περισσότερα...


Μία δραματική εικόνα για την κατάσταση του φυσικού μας κόσμου παρουσιάζει ο «Ζωντανός Πλανήτης 2020», η 13η έκδοση της έκθεσης-ορόσημο του WWF που δημοσιεύθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου. Τα νούμερα σοκάρουν, καθώς παγκοσμίως καταγράφεται μείωση 68% κατά μέσο όρο στο μέγεθος πληθυσμών άγριας ζωής από το 1970.

© Andrea Bonetti / WWF Ελλάς


Περισσότερα...


Σε λιγότερο από 50 χρόνια, οι πληθυσμοί άγριας ζωής παγκοσμίως έχουν συρρικνωθεί 2/3 κατά μέσο όρο, φέρνοντας τον πλανήτη και το μέλλον της ανθρωπότητας στο χείλος της καταστροφής. Τώρα είναι η στιγμή της δράσης.

  © Vincent Kneefe / WWFl


Περισσότερα...


Σήμερα, τελευταία μέρα της διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της χωροταξικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας», το WWF Ελλάς κατέθεσε σχόλια σε 43 από τα συνολικά 107 άρθρα του.

© Tina Nord / Pexels


Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 125