Η ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί στην κλιματική κρίση. Αυτή είναι η ευκαιρία σου να της πεις πως.

Συναρπαστικά νέα: Εμπνευσμένη από τα εκατομμύρια κόσμου σαν εσένα που ζητούν άμεση δράση απέναντι στην κλιματική κρίση, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ursula von der Leyen υποσχέθηκε να κάνει πράξη έναν πρωτοφανή κλιματικό νόμο.

Ακόμα πιο συναρπαστικά νέα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για τη διαμόρφωση της δράσης της Ευρώπης για το κλίμα.

Η διαβούλευση διεξάγεται μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου - έτσι ΤΩΡΑ είναι η ΔΙΚΗ σου ευκαιρία να εκφράσεις την άποψή σου και να ενημερώσεις την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να ανταποκριθεί στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα. Διατίθεται σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ.

Δεν είσαι σίγουρη από πού να ξεκινήσεις; Χρειάζεσαι λίγη έμπνευση; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Με τι μοιάζει η κλιματική δράση;

Ο κλιματικός νόμος της ΕΕ πρέπει:

  • Να μειώσει την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 65% έως το 2030 και να πετύχει μηδενικές εκπομπές έως το 2040, σύμφωνα με την επιστήμη. Και να αναθεωρεί αυτούς τους στόχους κάθε πέντε χρόνια.
  • Να απαγορεύσει όλες τις επιδοτήσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις, διαφημίσεις και άλλες παροχές για ορυκτά καύσιμα όπως ο λιγνίτης, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
  • Να καταργήσει ή αλλάξει όσες πολιτικές της ΕΕ που δεν συνάδουν με τους κλιματικούς στόχους της ΕΕ.
  • Να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο επιστημονικό όργανο για την εξέταση των στόχων της ΕΕ και των σχεδίων και πολιτικών της για την αντιμετώπιση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης.

Οι βιομηχανίες άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου προσπαθούν απεγνωσμένα να σκοτώσουν τη δράση της ΕΕ για το κλίμα. Μην τους κάνεις τη χάρη. Πες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τι θα ήθελες να κάνει η Ευρώπη για να ενεργήσει για το κλίμα ΤΩΡΑ.

Μαζί, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι ακούγονται οι φωνές μας και η Ευρώπη κάνει ό, τι μπορεί για έναν υγιέστερο, καθαρότερο και ασφαλέστερο πλανήτη.

Γιατί πρέπει να δράσουμε τώρα;
Από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία μέχρι τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες στη Νότια και Κεντρική Ευρώπη, η κλιματική αλλαγή έχει ήδη κοστίσει ζωές και καταστρέφει τη φύση. Ο πλανήτης μας δεν θα μπορούσε να ουρλιάζει πιο δυνατά για βοήθεια.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης χρειάζεται γρήγορα αντανακλαστικά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει επιτέλους την ανάγκη λήψης μέτρων για το κλίμα.

Κάνε κλικ εδώ για να πείς στην ΕΕ τι σημαίνει δράση για το κλίμα.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις;
Κάνε μας mention στο @WWFEU και ενημέρωσε μας αφού υποβάλεις το σχόλιό σου

Στείλτε το μήνυμά σου στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen @vonderleyen και πες της τι θα ήθελες να δεις από την Ευρώπη!

Μοιράσου αυτό το σύνδεσμο με τους φίλους σου και ζήτησε τους να υποβάλουν τα σχόλιά τους.

Αυτή είναι η ευκαιρία μας να ακουστεί η φωνή μας για τον πλανήτη μας.