Τεύχος 51, Αυγουστος 2014

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2013 σε μια πανέμορφη τελετή στο Επιμελητήριο Λέσβου δόθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού παραμυθιού και βίντεο «Υγρότοποι: μια ιστορία για το νησί μου» στα βραβευθέντα σχολεία της Πάρου και της Λέσβου. Οι μαθητές της Λέσβου και της Πάρου που πήραν μέρος στο διαγωνισμό ερεύνησαν το γειτονικό τους υγρότοπο, έμαθαν για τη βιοποικιλότητά του και τις λειτουργίες του, αλλά και για τα προβλήματά του, εμπνεύστηκαν ιστορίες, πήραν μολύβι και χαρτί, οι μικρότεροι, κάμερα οι μεγαλύτεροι και δημιούργησαν παραμύθια και βίντεο. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την αξία των υγροτόπων. Πάνω από 300 μαθητές εργάστηκαν ατομικά ή σε μικρές ομάδες και διεκδίκησαν μια διάκριση στο διαγωνισμό.

Κρυφοί νικητές του διαγωνισμού ήταν οι υγρότοποι της Λέσβου και της Πάρου που μάγεψαν τα παιδιά. Τσικνιάδες, Σμυρνοτσίχλονα, Μελισσοφάγοι, Ερωδιοί, Τουρκοτσαπανάκοι, Αμμοπετροκλήδες, Αβοκέτες αλλά και βάτραχοι, χελώνες και πάπιες πρωταγωνίστησαν στις ιστορίες των νεαρών δημιουργών. Τα παραμύθια και τις ταινίες που διακρίθηκαν θα τα βρείτε εδώ. Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πρόγραμμα του WWF Ελλάς για τους νησιωτικούς υγρότοπους (δείτε εδώ τη σύνοψη των δράσεων του προγράμματος) και υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».

1ο Βραβείο βίντεο Α/θμιας στο 1ο Δ.Σ Παροικιάς

Το πρώτο βραβείο βίντεο στην κατηγορία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κέρδισαν οι Αλιφιέρη Δέσποινα, Βεντούρη Τάνια, Βιώνη Λώρα, Γκίκα Ζαχαρούλα, Δαφερέρας Νικόλας, Δούζα Βιολέτα, Ιωσηφίδου Ιωάννα, Κοκίτσι Νικόλας, Ματσάνοβα Τουμαρί και Σκιαδάς Διονύσης από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς Πάρου για την "Ταινία Β", εκπαιδευτικοί: Αντωνοπούλου Σοφία, Βλαχάβα Γιούλη.

2ο Βραβείο βίντεο Α/θμιας...

...στους Αθάνατο Αρίων, Βύρα Αγγελική, Κωστελλενου Χριστίνα, Μαραγκέλλη Παναγιώτα, Μαργκιοκαι Τζέσικα, Παπάζογλου Βασιλεία, Πέτρου Ευρυδίκη, Πολύζου Ιγνατία, Πονηρό Φώτη, Σαχίνι Λορένα, Σκούντα Βασιλεία, Τσαραμυρση Μαρίλια, Τσομπάνι Ερμή, Φαμπιάτου Μαρία, Φραγκη Γιώργο από το Δημοτικό Σχολείο Καλλονής Λέσβου για την ταινία "Ο υδροβιότοπος της Καλλονής", εκπαιδευτικοί: Σπανέλλη Μαρίνα, Τεγκελίδου Ιωάννα.

3ο Βραβείο βίντεο Α/θμιας...

...στις Αβραμέλου, Ελένη, Καφετζή Σταυρούλα, Καβρουματζή Ελένη από το Δημοτικό Σχολείο Μεσοτόπου Λέσβου για την ταινία "Η ζωή στην φύση", εκπαιδευτικός: Καραμιχάλη Όλγα.

1ο Βραβείο παραμυθιού Νηπιαγωγείου

...στο Νηπιαγωγείο Παμφίλων Λέσβου για το "Ο κάβουρας Αλέξανδρος στη WWF", εκπαιδευτικός Τσάτσου Αναστασία.

2ο Βραβείο παραμυθιού Νηπιαγωγείου

... στο Νηπιαγωγείο Χαλικων Λέσβου για το παραμύθι "Στην άκρη, στο ποτάμι", εκπαιδευτικός Ρέππα Ευαγγελία.

3ο Βραβείο παραμυθιού Νηπιαγωγείου

... στο 4ο Νηπιαγωγείο Παροικιάς για το παραμύθι "Η λουλουδένια και η Σκουπιδομάγισσα", εκπαιδευτικοί Δουλφή Μαρία, Τσόπα Δήμητρα.

1ο Βραβείο παραμυθιού Δημοτικού

... στην Βιργιάννα Χατζηκαμάτσου από το Δημοτικό Σχολείο Παπάδου Λέσβου για το "Ο υγρότοπος σώθηκε", εκπαιδευτικός Καλλιγαρίδης Κώστας.

2ο Βραβείο παραμυθιού Δημοτικού

... στους Στέλιο Σαμαλτάνη και Παναγιώτη Τσώλη από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς για το παραμύθι "Ο Γ παγκόσμιος πόλεμος", εκπαιδευτικός Μιχαήλ Φωτεινή.

3ο Βραβείο παραμυθιού Δημοτικού

...στην Ειρήνη Ψωμά από το Δημοτικό Σχολείο Μανταμάδου Λέσβου για το παραμύθι "Ένας μεγάλος κίνδυνος στον υγρότοπο", εκπαιδευτικός Βασιλική Παπάλα.

1ο Βραβείο βίντεο Β/θμιας στο Γυμνάσιο Πάρου

Βαθροκοκοίλη Ειρήνη, Ζουμή Κωνσταντίνα, Μακρυδάκη Δημήτρη, Μαλατέστα Πολίνα, Μπαρμπαρή Στέλιο, Μπιζά Μαρουλία από το Γυμνάσιο Πάρου για το "Βαλτο-σκουπιδο-υγρό-τοπος", εκπαιδευτικός: Μπίζα Γαρυφαλλιά.

Λεμπέση 21, 117 43 Αθήνα - Τηλ.: 210 3314893, Fax: 210 3247578 - www.wwf.gr

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να λαμβάνετε email από το WWF, παρακαλούμε ενημερώστε μας στη διεύθυνση support@wwf.gr

EAN DEN BOREITE NA DIAVASETE TO EMAIL DEITE TO EDO